Інтернет провайдер ДКМ

Інтернет у кожен дім

Енергонезалежна гігабітна оптоволоконна PON-мережа.

Енергонезалежна гігабітна оптоволоконна PON-мережа.

Шановні діючі та майбутні абоненти, раді повідомити чудову новину: оператор ТОВ “ДКМ” розгорнув та починає підключення до енергонезалежної гігабітної оптоволоконної PON-мережі.
На даний час підключення технічно можливе за вулицями: Всебратське-2, Військове містечко-35, Харцизська, Тесленко, Паркова, Упіта, Володимира Великого, Софії Перовської. Протягом наступних місяців покриття PON-мережі буде розширюватись.
Якщо Ви користуєтесь нашими послугами за класичною технологією, але маєте бажання отримувати послугу через PON – телефонуйте, за кількістю замовлень формується черговість реконструкції мереж районів.

PON (англ. Passive optical network) — технологія пасивних оптичних мереж, заснована на деревоподібній волоконно-кабельній архітектурі з пасивними оптичними розгалужувачами на вузлах.

Переваги архітектури PON:

• відсутність проміжних активних вузлів

• оптоволоконний кабель безпосередньо до приміщення абонента

• легкість підключення нових абонентів та зручність обслуговування (підключення, відключення або вихід з ладу одного або декількох абонентських вузлів ніяк не позначається на роботі інших).

За технологією PON оптичний сигнал від ядра оператора по кабелю приходить до обладнання одного з будинків у мікрорайоні, де розділяється за допомогою пасивних оптичних ділителей.
Далі по оптичних лініях зв’язку сигнал надходить до розташованого на будинку клієнта пасивного оптичного ділителя та через оптоволоконний кабель іде безпосередньо до приміщення клієнта.
Клієнт вмикає оптоволоконний кабель у свій пристрій-перетворювач з оптичного сигналу в електричний (ONU) та підключає до нього роутер, або комп’ютер.

Через відсутність активного обладнання на кожному будинку вулиці/району оператору достатньо зарезервувати на визначений час електричне живлення лише одного вузлового обладнання на районі для того, щоб абонент мав змогу користуватись Інтернет навіть коли немає світла. Абоненту для цього достатньо лише мати заряджений ноутбук/планшет/телефон,
та під’єднати власний роутер/ONU до свого резервного живлення, наприклад павербанка.

Важливо пам’ятати, що на відміну від звичайного мідного або біметалічного кабелю оптоволоконний кабель НЕ МОЖНА згинати під прямим кутом.


Діаметр перегину має бути не меньш ніж 3см. Обов’язково потрібно враховувати це при плануванні монтажу. Наприклад, неможливо виконати норми перегину, ховаючи кабель під плінтус.


Рекомендуємо заводити мінімальну кількість оптоволоконного кабелю до приміщення клієнта, щоб зменшити ризик його ненавмисного псування: домашніми тваринами, дітьми, охочими до високого рівня естетики дорослими, необізнаними будівельниками тощо.


Перегин під прямим кутом або меншим за рекомендований діаметр може призводити до погіршання сигналу/пропадання сигналу або навіть до зламу оптоволоконної жили всередині кабелю.


У разі зламу кабеля необхідно проводити процедуру зварювання оптоволокна, або часткової заміни кабеля разом зі зварюванням, або повну заміну кабеля – всі роботи по відновленню кабеля у межах приміщення клієнта (його зони відповідальності) проводяться за рахунок клієнта.

DKM

    Коментарі закрито.