Інтернет провайдер ДКМ

Інтернет у кожен дім

Вітаємо з Днем Конституції

Вітаємо з Днем Конституції

Вітаємо всіх з Днем Конституції України. Нагадуємо: Понеділок 28 червня – вихідний.

28 червня на Україні відзначається державне свято – День Конституції.

У цей день в 1996 році Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави. Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту: про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності на Україні. Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Ухвалення Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
Конституція 1996 року, з деякими змінами і доповненнями, діє в країні і в даний час. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України.

inform_dkm

    Коментарі закрито.